RVS 1x19

De standaard verstaging op de meeste zeiljachten bestaat uit 19 in elkaar gedraaide RVS strengen: RVS 1x19. doordat de mantel en kerndraden tegengesteld geslagen zijn ontstaat een twistarme kabel met goede rek eigenschappen.

1x19 staaldraad heeft een optimale verhouding tussen prijs, duurzaamheid, rek beperking en breeksterkte en wordt hierom als de standaard gezien.rvs1x19

De eindverbindingen van deze verstaging kunnen worden aangewalst of door middel van een conus verbinding worden aangebracht.

Walsen is de snelste, meest bedrijfszekere en goedkoopste manier. Hiervoor is echter wel een terminalwals nodig. TUNED heeft 2 walsmachines in huis en kan hiermee alle beschikbare verbindingen aanbrengen.

De conus verbinding doet qua breeksterkte niet onder voor een walsverbinding en is in diverse gevallen handiger. Zo is er geen speciaal gereedschap nodig en kan de verbinding op iedere locatie aangebracht worden. Ideaal dus voor bijvoorbeeld furling systemen en als noodoplossing onderweg.

Wel valt of staat de breeksterkte van deze verbinding met de juiste montage. Dit betekent dat de werkzaamheden door een gekwalificeerde tuiger uitgevoerd en gecheckt moeten worden.

TUNED gebruikt uitsluitend spanschroeven met bronsverchroomde huizen voor de verstaging. Deze spanschroeven hebben minder kans op vastlopen dan RVS spanschroeven en gaan daardoor langer mee.

Desgewenst gebruiken we gekalibreerde spanners, hierdoor wordt het zeer eenvoudig te spelen met de stagspanning en de settings accuraat te monitoren.