Zeilen

De tuigage is de kapstok waar de zeilen op hangen. Dan is het wel handig als de tuiger ook verstand heeft van zeilen!

Wat zeilmaken betreft weten we waar we over praten, met praktijk ervaring op gebied van reparatie, advies, design en verkoop van zeilen bij verschillende zeilmakers.

Hierdoor kunnen we de tuigage en zeilen naadloos op elkaar afstemmen, niet alleen qua maatvoering, maar ook qua doekkeuze, trim en tuigage set-up.

Een goed zeil begint bij een goede ontwerp specificatie. Wij gaan hierin ver: niet alleen maatvoering, snit en coupe worden bepaald, ook de afwerking van het zeil wordt in detail met de klant en de zeilmaker doorgenomen. Zo sluiten de zeilen naadloos aan op de tuigage.

rig-edge_987

Indien een compleet zeilplan wordt getekend verzorgen we cross-over sheets en bepalen we in overleg de beste basis set en de diverse uitbreidingsmogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat in een vroeg stadium de beste performance uit het schip wordt gehaald en onnodige kosten worden vermeden.

TUNED werkt samen met de beste zeilmakers in verschillende marktsegmenten:

North Sails

UK-De Vries Sails

Hagoort Sails

Dit stelt ons in staat om voor ieder schip en ieder budget een passende zeilgarderobe te leveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om het beste uit uw schip te halen en maken samen met u de juiste keuze.