PBO rigging

pborigging

PBO rigging is de meest gebruikte composite verstaging voor racers. Door de enorme gewichtsbesparing (tot 70% t.o.v. normale verstaging) en de extreem lage rek is de toename in performance significant.

TUNED is exclusief importeur van Powerlite PBO rigging, hofleverancier voor o.a. de Melges 32. Door de toepassing van unieke eindverbindingen biedt Powerlite extreme performance met een strakke prijsstelling. De veelzijdige eindfittings zorgen tevens dat de mast niet aangepast hoeft te worden voor deze tuigage, hetgeen geld en gewicht bespaart.

Powerlite is tevens de enige PBO leverancier die de spanschroef volledig in de aluminium eindfitting integreert, dit resulteert in nog minder gewicht en minder luchtweerstand.

Meer informatie? www.pborigging.com

 

futurefibresNaast Powerlite is TUNED tevens dealer voor Future Fibres, sinds jaren toonaangevend op gebied van composite rigging. Future Fibres is gespecialiseerd in custom built verstaging voor grotere racers en cruisers en is actief in de VO70, Open 60 en Multihull classes.

Future Fibres heeft tevens een uitgebreide range aan ‘code cables’: anti torsie stagen t.b.v. Code-0, staysail en gennaker furlers.

Behalve PBO rigging levert Future Fibres tevens carbon rigging en diverse andere soorten composite verstaging.