Sluitingen

Niet alleen de lijn, maar ook de bijbehorende sluiting is van groot belang voor de uiteindelijke kwaliteit. TUNED werkt uitsluitend met A-merken als Wichard, Hi-Mod en Tylaska, aangezien vergelijkbare goedkope sluitingen in de praktijk zeer onbetrouwbaar blijken en voor grote schades zorgen.

De grote verschillen zitten ‘m in het materiaal en de productie: Wichard, Hi-Mod en Tylaska gebruiken uitsluitend A4 kwaliteit RVS (AISI 316).

De goedkopere aanbieders werken met gegoten RVS sluitingen, een snel en goedkoop productieproces waarbij de kwaliteit moeilijk te waarborgen is. Een betere manier is om de sluitingen te smeden, waardoor gietgallen uitgesloten zijn.

Dit betekent niet dat alle valsluitingen onbetaalbaar zijn. Wichard en Hi-Mod hebben eenvoudige sluitingen in het assortiment met een goede breeksterkte en duurzaamheid.

snapsluiting_175

Loop shackles

Naast RVS en titanium sluitingen werken we tegenwoordig veel met ‘loop shackles’. Dit zijn sluitingen gemaakt van Dyna-One, gezekerd met een velcro bandje. Deze sluitingen combineren een extreem hoge breeksterkte met het laagst mogelijke gewicht en zijn hierdoor zeer geschikt voor racers. Door de constructie zijn de sluitingen iets langzamer te bedienen dan bijvoorbeeld de Tylaska trigger shackles, daarom gebruiken wij vaak een combinatie van beide types.

nsm_connector1-350x340_350