Wie zijn wij

De mix van ervaring op verschillende vlakken, gecombineerd met een eindeloze honger naar verbetering in zeileigenschappen, handling en ergonomie aan boord staat borg voor de kwaliteit waar TUNED voor staat. Door regelmatig grote zeilevenementen te bezoeken in binnen- en buitenland en door contact met vele professionele wedstrijdzeilers, beslagleveranciers, werven en ontwerpers intensief te onderhouden weet TUNED de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuigage te integreren in de hedendaagse tuigages.

Vester Knibbe

_nkn5433_1506_01

Vester vaart al sinds zijn jeugd op meest uiteenlopende schepen. Begonnen in open boten en jarenlang actief als windsurfer. Eind jaren ‘80 bemande hij een aantal jaren op diverse tjalken, klippers en diverse toerjachten.

Sinds 1992 werkzaam als jachttuiger bij diverse bedrijven. Begonnen op jachthaven Flevo Marina, gespecialiseerd in winterberging en klein reparatie werk. Daarna bij Tuigerij Verheij, specialist in superjacht tuigages (o.a. Jongert, Holland Jachtbouw).

Van 1998 tot 2004 leidde hij de tuigerij van Medemblik Yacht Service, waar naast onderhoud tevens het tuigwerk van o.a. Contest en Hans Christian verzorgd werd.

Als wedstrijdzeiler sinds ‘98 vooral actief in Nederland en Engeland, waaronder als vaste grootzeiltrimmer op de X332 en tegenwoordig X35 ‘Yellow Rose’ (diverse malen Nederlands kampioen, class en overall winnaar Cork Week 2004, class winnaar Cowes Week 2005 etc.). Offshore ervaring heeft Vester als trimmer op de Swan 47 ‘Bolero’ tijdens IJmuiden – Lissabon, diverse North Sea Races en verschillende deliveries.

Vester is gespecialiseerd in re-fits, aanpassingen en nieuwbouw. Door zijn jarenlange ervaring als tuiger en als zeiler weet hij wensen, mogelijkheden en budget te combineren en alle componenten te integreren tot een werkend geheel.

 

 

Sander Bakker

dsc_0004_3008

Geboren Groninger, opgegroeid op Vlieland: hoeveel water kun je om je heen hebben...

Sinds 1998 aan het zeilen, eerst toerend op eigen Leisure 17, daarna in de X79 (o.a. Nederlands kampioen). In 2000 de grote stap gemaakt: Sander is eerste Nederlander die ooit de Mini Transat uitvoer!

Na een paar jaar Mini Transat en Figaro is hij een expert op gebied van single- en doublehanded racen, bakermat van de meest geavanceerde uitvindingen op tuigage gebied.

Als professionele crew heeft Sander talloze wedstrijden (Fastnet, Dakar, Swan 45 Worlds, Round Brittain etc.) en delivery’s gevaren, waaronder diverse Atlantische oversteken.

 

Binnen TUNED is Sander gespecialiseerd in ergonomie, dek lay-out en boat handling systemen, waarbij hij kan vertrouwen op zijn kennis vanuit de jaren professioneel zeilen en de intensieve samenwerking met diverse Franse en Engelse zeilers die zijn uitgegroeid tot hoofdrolspelers binnen de Imoca 60, Figaro en VO70 klasse.