Structureel

Een groter schip, kleinere bemanning, minder vrije tijd, een hekel aan een stampend voordek, allemaal redenen om te kiezen voor de aanschaf van een rolreefsysteem voor genua of grootzeil.

Voor de voorzeilen levert TUNED een scala van goede rolreefsystemen op maat gemaakt voor uw schip, zowel handbediend als voorzien van elektrische of hydraulische aandrijving. Het systeem wordt in één dag geplaatst op uw vaste ligplaats of bij ons voor de deur, de maatvoering wordt desgewenst gelijk aan de zeilmaker doorgegeven.

furlex_td_80

Onderdekse furler

Uiteraard kan TUNED tevens de aanpassing of vervanging van uw voorzeil regelen, hiervoor werken wij samen met gerenommeerde zeilmakers.

Bij plaatsing van een rolreefsysteem wordt gelijk gekeken naar de mogelijkheden om de reeflijn te bedienen en te fixeren. Hierdoor voorkomt u extra kosten achteraf en kunt u het systeem direct optimaal gebruiken.

Ook het grootzeil kan voorzien worden van een rolsysteem, dit heeft wel wat meer voeten in de aarde. Kijk voor meer informatie bij [masten-furling]

Handbediend

Door het grote aanbod is het moeilijk om een goede keuze te maken als het gaat om de aanschaf van een rolreefsysteem. Ieder merk heeft goede en minder goede eigenschappen, zonder goede kennis van zaken is het bijna onmogelijk om uit te filteren wat voor uw schip en zeilwensen het beste systeem is.

Wij leveren vele verschillende systemen en hebben ervaring met vrijwel alle merken furlers. Hierdoor kunnen we u uitstekend adviseren en het best passende rolreefsysteem op uw schip leveren.

 

TUNED levert handbediende furlers van:

Furlex standaard, Through Deck
Harken cruising, racing, carbon, Under Deck
Reckmann standaard, carbon, Under Deck
Facnor RC, Flat Deck
Profurl cruising, racing
Karver  racing

Elektrisch

Op grote jachten met kleine bemanning wordt het binnenhalen van de genua steeds zwaarder werk. Vooral in combinatie met vormvaste – stijve – zeilen is het vaak onmogelijk om de reeflijn nog met de hand binnen te halen. Een lier is niet altijd beschikbaar en het indraaien van de genua over een lier is een langdurig karwei.

Een elektrisch aangedreven furling systeem biedt hier uitkomst. De nieuwste generatie furlers is uitgerust met betrouwbare motoren die zelfs op het meest vijandige stukje van het schip waterdicht blijven en goed blijven functioneren.

Afhankelijk van het merk kan het mogelijk zijn om de bestaande furler om te bouwen, of moet het complete systeem vervangen worden.

De elektrische installatie moet aan hoge eisen voldoen, de installatie hiervan uiteraard ook. TUNED werkt samen met experts op het gebied van elektra en elektronica en staat garant voor een deugdelijke installatie.

TUNED levert elektrische furlers van:

Furlex upgrade kits, complete furlers
Bamar upgrade kits, complete furlers
Harken  
Reckmann  

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Hydraulisch

Hydraulica is de meest bedrijfszekere manier van aandrijving op een schip. Ook in de tuigage wordt veel met hydraulische installaties gewerkt, het voordeel van deze installaties is dat uitbreiden veelal eenvoudig is.

Uiteraard levert TUNED ook hydraulische furling systemen:

Reckmann  
Furlex  
Bamar  
Harken  

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.