Training en coaching

Een snelle boot, een snelle tuigage, goede zeilen… en toch niet het goede resultaat. Of het nu gaat om het inhalen van de buurman tijdens een toertochtje, het winnen van een avondwedstrijd of meevaren met de nationale top, op een gegeven moment kan een frisse kijk van buitenaf wonderen doen voor de performance van uw schip.

TUNED verzorgt training en coaching op gebied van masttrim, zeiltrim en boat handling in samenwerking met gerenommeerde zeilcoaches. Dit kan in de vorm van workshops, training aan boord of coaching gedurende langere tijd.

Workshops

Gedurende de winter verzorgt TUNED op verzoek workshops door geheel Nederland voor zeilteams, zeilverenigingen en klassenorganisaties. De workshops worden aangepast op verzoek: meer focus op onderhoud, offshore zeilen, trim, ergonomie etc.

Workshops kunnen variëren in lengte van 1 tot 4 uur en worden zowel op locatie als in eigen tuigerij verzorgd.

Prijzen op aanvraag.

Training

Een meer persoonlijke aanpak is een trainingssessie aan boord van uw eigen schip. Hier gaan we in op uw specifieke vragen over zeiltrim, boathandling en ergonomie.

De basis principes zijn op alle schepen gelijk, maar iedere boot en iedere bemanning vragen om specifieke aanpassingen. Door onze ruime ervaring op de meest diverse schepen kunnen we snel en adequaat een aantal basisvaardigheden en trucs uitleggen waardoor het zeilplezier vergroot wordt.

Uiteraard kijken we gelijk naar de masttrim, de snit van de zeilen en de werking van de diverse systemen aan boord tijdens het varen.

De training kan desgewenst gecombineerd worden met een avondwedstrijd of een evenement.

De prijs voor een training (1 dagdeel) op uw eigen schip is 325 Euro inclusief BTW, exclusief reis- en verblijfskosten.

Een training van een volledige dag kost 600 Euro inclusief BTW, exclusief reis- en verblijfskosten.

Coaching

Dit is de meest uitgebreide vorm van begeleiding, en wordt aangeboden in samenwerking met een erkende zeilcoach. Coaching bestaat uit theorie sessies, praktijk training en wedstrijd begeleiding. Alle aspecten van het wedstrijd zeilen komen hierbij aan bod:

  • zeiltrim
  • mast set-up
  • boat handling
  • taktiek
  • navigatie
  • onderhoud en preparatie

De coach verzorgt de basis van het programma, TUNED begeleid de tuigage-specifieke onderdelen.

Tijdens wedstrijden kan de coach en de bemanning van TUNED desgewenst het zeilteam versterken.

Prijs op aanvraag.