Ontwerp

Iedere tuigage begint op papier. Dit geldt voor het zeilplan, de tuigage lay-out en de deck lay-out.

TUNED levert niet alleen tuigages, we ontwerpen ze ook. Vaak in samenwerking met een ontwerper die de grote lijnen tekent, maar ook zelfstandig bij re-fit projecten en verbouwingen.

Door een eigentijdse en eigenzinnige kijk op zaken zorgen we voor een krachtiger zeilplan, een efficiëntere lay-out en een mooier schip.

Door deze methode kunnen we vaak – zonder op kwaliteit te bezuinigen – kosten kunnen besparen door onnodige zaken achterwege te laten.

Het beste resultaat wordt verkregen als we vanaf het eerste ontwerp kunnen participeren. Essentiële zaken als putting posities, dek verstevigingen en onderdekse routes kunnen in dit stadium nog aangepast worden, en vaak denken wij net iets verder door over de laatste details van de diverse trimsystemen dan de meeste ontwerpers.

Na het ontwerpen begint het rekenwerk. De krachten op de tuigage moeten worden vertaald naar de dikte van de lijnen, de grootte van de blokken, lieren en stoppers, de samenstelling van cascades en talies, sterkte van hydraulische en elektrische systemen en alle bijkomende hardware.

De berekening van mast en staand want doen we in overleg met de betreffende mast leverancier, aangezien zij moeten garanderen dat de mast op het schip blijft staan. De lay-out van de mast en de keuze van de diverse beslagen op de mast is wel weer onze verantwoordelijkheid.

Ook de zeilen komen aan bod. Door in vroeg stadium de juiste zeilgarderobe te bepalen kan het budget bepaald worden en kunnen de diverse details van zeilen en tuigage op elkaar afgestemd worden.

We ontwerpen de zeilen niet zelf: dit doet de zeilmaker. Wel geven we de criteria aan waar de zeilen aan moeten voldoen en bepalen we in overleg met de klant en zeilmaker de diverse keuzes in doeksoort, aantal zeilen en specificaties.

TUNED heeft voor de tuigages voor diverse racing en cruising mono- en multihulls het ontwerp verzorgd of begeleid:

Racing:                                              Cruising:

- Open 40 ‘Tuned’                            60 ft. ketch ‘Cape Horn’

- Open 30 ‘Tsunami’                         Zeeman 41

- Corby Open 30 ‘Spirit’                  Catana 42 catamaran

- VQ32’s ‘Velocity Girl’, ‘Vandal’      Van der Stadt 46

- Lemsteraak ‘Aprhrodite’                Keus 22 sport/instructie boot

- Team Heiner 38 (canting keel)         Dehler 41 Cruising

- Linq CQ6 (canting keel)                    

- Salona 37

- Salona 42

- Swan 65 ‘King’s Legend’

- 30 ft. catamaran Simonis-Voogd

- Farrier F32 trimaran

- Dehler 34 v/d Stadt (Pimp your Dehler)

- Dehler 34 Simonis-Voogd