Loop-pad loop fitting

TUNED heeft een nieuwe universele deck fitting ontwikkeld voor loops, loop blokken en andere touw bevestigingen.
De lichtgewicht en eenvoudig te monteren Loop-Pad ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook de mogelijkheid om loops uit te wisselen terwijl het dek volledig waterdicht blijft! 
looppad_207
De Loop-Pad is zo eenvoudig te onderhouden en monteren dat speciaal gereedschap overbodig is.
Reserve loops kunnen los meegenomen worden en wegen zo weinig dat dit geen invloed heeft op de performance. Hiermee bent u verzekerd van snelle reparatie indien nodig, zowel in wedstrijden als tijdens toertochten.
 
Mooi design
De Loop-Pad is ziet er gestroomlijnd uit, zowel bovendeks als onderdeks. Het ronde en gladde onwerp past bij ieder wedstrijd- en toerjacht. Voor installatie zijn geen bouten of moeren nodig, dit garandeert een cleane uitstraling in het interieur.
De Loop-Pad is gemaakt van aluminium en is voorzien van een Hardkote zwarte anodisatie. Desgewenst kan de Loop-Pad voorzien worden van een poedercoating in iedere gewenste kleur, passend bij het kleurenschema aan boord.
 
Lichtgewicht
Alle Loop-Pads zijn gemaakt van zeewaterbestendig aluminium, de hardkote anodisatie garandeert goede bescherming tegen de elemenenten, de keuze voor aluminium zorgt ervoor dat de Loop-Pads vele malen lichter zijn dan de bestaande RVS demontabele pad-eyes.
Er zijn geen extra sluitingen nodig om blokken te monteren, ook zijn er geen bouten en moeren nodig om de Loop-Pade zelf te monteren.
 
Waterdicht
Door het ontwerp is de Loop-Pad volledig waterdicht, zelfs als de bovenzijde gedemonteerd is. Dit maakt het mogelijk om (dure) blokken binnen te bewaren als de boot in de haven ligt.
 
Eenvoudige montage
Er zijn maar twee dingen nodig om een Loop-Pad te installeren: de juiste maat boor en afdichtings kit!
 Zorg dat het dek sterk genoeg is om de belasting aan te kunnen, of vraag voor een Tie-Rod adapter op de Loop-Pad om de belasting naar de romp af te leiden. Indien nodig worden vulringen onderdeks toegevoegd om ervoor te zorgen dat de bovenzijde vlak ligt met het dek.
 
Hoge breeksterkte
De Loop-Pad is gemaakt voor extreem hoge statische en dynamische belastingen. Het compacte ontwerp bestaat uit een aluminium huis met een hoogwaardige Nitronic stalen borgpen.
Alle sterktes zijn berekend door middel van Finite Element Analyse. Hoewel de loop (en het bevestigde blok) zullen breken voordat de kritische belasting van de Loop-Pad behaald wordt, zal in geval van ernstige overbelasting het deksel als eerste breken, zodat de integriteit en waterdichtheid van het schip gewaarborgd blijven.
 
Uitwisselbare demontabele loops
De basis voor het ontwerp is de mogelijkheid om loops en blokken te wisselen zonder extra sluitingen te gebruiken. Alle types loop-blokken kunnen direct op de Loop-Pad bevestigd worden. Dit betekent dat de blokken altijd dicht op het dek bevestigd zijn.
De loops voor de Loop-Pad zijn gemaakt van Heat-Set UV gecoat Dyneema SK75. ze zijn ontworpen op dezelfde breeksterkte en passen exact in de Loop-Pad.
Ga hier na de brochure.